Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mekkora munkát végez a homogén, 6,7x102 V/m nagyságú elektromos tér a benne, a tér irányára 45º-os szögben, 1,3x104 m távon elmozduló részecskén, ha annak töltése az elemi töltés 474-szerese?

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
427
Mekkora munkát végez a homogén, 6,7x102 V/m nagyságú elektromos tér a benne, a tér irányára 45º-os szögben, 1,3x104 m távon elmozduló részecskén, ha annak töltése az elemi töltés 474-szerese?

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
W=`F*s*cosα`

q=`e*474`=`7,584*`10^-17``

F=`E*q`=5,08*10-14N

W=5,08*10-14·13000·cos45=4,66·10-10J
0