Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS segítségkérés 20 percem van beadni

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
381
Mekkora az elektromos eltolás értéke(D) 1,3x10-4 C töltésű pontszerű testtől 6x101 m távolságban, ha a teret kitöltő anyag relatív dielektromos állandója 97,14?

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
`D=(epsilon_0*epsilon_r)*Q/(4pi*epsilon_0*epsilon_r*r^2)=(8,86*10^-12*97,14)*(1,3*10^-4)/(4*pi*8,86*10^-12*97,14*(6*10^1)^2)=color(red)(2,87*10^-9 \ C/m^2)`
1