Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kristákyvizes anyagok oldatai

Főoldal » Középiskola » Kémia
371
Sziasztok! kéne egy kis segitség

Mennyi kristályos réz-szulfát kell 200g vízhez, hogy abból 12m%m %-os oldatot kapjunk?

előre is közi
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

2
Elfelejtettem hozzáírni:

CuSO4*5 H2O: 250g/mol
0

Keverési egyenlettel a legegyszerűbb; vedd úgy, hogy a kristályvizes réz(II)-szulfát is egy oldat

250 g kristályos réz(II)-szulfátban van 160 g réz(II)-szulfát.

A felírható egyenlet:

`160/250*x+0*200=0.12*(200+x)`

`x=(0.12*200)/(160/250-0.12)` = 46,15 g kristályos réz(II)-szulfátot kell feloldani.
1