Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS segítségkérés

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
328
Mekkora munkát végez a homogén, 4,2x100 V/m nagyságú elektromos tér a benne, a tér irányára 45º-os szögben, 8,6x100 m távon elmozduló részecskén, ha annak töltése az elemi töltés 578-szerese?

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
W=`F*s*cosα´

F= `E*q` =`420*578*1,6*10-19`=`3,88*10-12`

W=``3,88*10-12`*860*cos45`=`2,36*10-11`
Módosítva: 3 éve
0