Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS segÍtsetek a

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
504
Egy 9,9 mm hosszúságú szilicium vezet
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

2
Egy 9,9 mm hosszúságú szilicium vezetékre 2,5x102 V feszültséget kapcsolunk. Mekkora lesz a vezetékben mozgó töltéshordozók drift sebessége, ha a mozgékonyságuk 450,0 cm2/Vs?

0

v= ``mu`*E`

v=``mu`*E`

v=`450 `cm/Vs` * `220V/0,99mm``

v=`450 * `220/0,99``=10000`cm/s`=1000`m/s`
1