Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számítsa ki annak a metil-amin (CH3NH2) oldatnak a bemérési koncentrációját (mol/m3 egységekben!), amelynek a pH-ja 10,42 ! Kb=4,38·10-4; Kv=1,00·10-14; (Az eredményt három értékes jegyre adja meg!)

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
434
Nekem 0, 000 000 421 mol/m3 jött ki eredménynek de 0, 000 421 az elfogadható. Elnéztem valamit? Előre is köszi a segítséget.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

2
Szia,

mindenféle számolás nélkül azt mondanám, hogy lehet elnéztél egy átváltást, nézd át.
0

`K_b=([CH_3-NH_3^+]*[OH^-])/([CH_3-NH_2])`

`4.38*10^(-4)=(10^(10.42-14))^2/(x-10^(10.42-14))`

x = `4.21*10^(-4)` `("mol")/("dm"^3)`

Nem néztél el semmit. A feladat készítője is belezavarodott; egyébként az egyensúlyi állandónak is van mértékegysége, ha nem adják meg, akkor `("mol")/("dm"^3)`-nek kell venni (ugyan ez nem SI, de ezt használják).
1