Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika 9.osztály

Főoldal » Középiskola » Matematika
458
Sziasztok!
Kicsit elakadtam a matek házimmal, csatolom (1399-es). Valaki esetleg tudna segíteni benne, nagyon örülnék neki, ha valaki írna hozzá egy rövid magyarázatot, csak hogy értsem hogy hogyan kellett volna kiszámolnom.
Előre is köszönöm a segítséget,
Szép estét mindenkinek!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika, pitagorasz, 9. osztály
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
A területképletet kétféleképpen felírva majd összevonva megkapjuk PO-t melyet behelyettesítünk egy egyszerű pitagoraszba.
`(PO*60)/2=(156*OE_1)/2=>PO=(156*OE_1)/60`

`PO^2=156^2+OE_1^2`

`((156*OE_1)/60)^2=156^2+OE_1^2`

Rendezzük az egyenletet.

`((13 OE_1)/5)^2=24.336+OE_1^2`

`(169 OE_1^2)/(25)=24.336+ OE_1^2`

` OE_1^2=3.600+(25)/(169) OE_1^2`

`169 OE_1^2=608.400+25 OE_1^2`

`144 OE_1^2=608.400`

` OE_1^2=4.225`

`color(red)( OE_1=65 \ cm)`

A rajz nem tökéletes de `E_1E_2=120 \ cm` ,`E_1T=60 \ cm`, `PE_1=PE_2=156 \ cm` ezek alapján tudsz csinálni egy szebb ábrát is jóval ami pontosabb ez csak nagyjából van.
Módosítva: 3 éve
1

Csatoltam képet.
0