Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi feladat 9.osztály

Főoldal » Középiskola » Fizika
500
Egy meztelencsiga 1,4mm/s sebességgel vágtat a vihar elől védelmet nyújtó, 18cm távolságban levő nagy lapulevél felé. Odaér-e még a 3 perc múlva kezdődő vihar előtt?

Ennek a feladatnak a megoldására lenne szükségem. Előre is köszönöm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
SOS, fizika, sebesség, 9.osztály, házi feladat, szöveges feladat
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
v=1,4mm/s = 0,0014m/s
s=18cm = 0,18m
t=?

t=s/v = 0,18/0,0014≈128,57s

t = 3p = 180s
Válasz: igen, odaér

(Fontos! A megoldásom nem biztos, hogy jó, de remélem, hogy tudtam segíteni)
1