Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sossssss!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
352
Egy trapez kozepvonala 12 m es a magassaga 4 m a terulete ......?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A középvonal egyenlő az alapok számtani közepével.

`(a+c)/2=12` `m`

`m=4` `m`



`T=(a+c)/2*m`

`T=12*4=48` `m^2`
Módosítva: 3 éve
0