Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
479
Egy szabályos hatszög alapú egyenes hasáb alapéle 45 cm, magassága 27 cm. Mekkora a hasáb térfogata és felszíne?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`V_("hasáb")=(n*a^2*cot \ (180°)/n*m)/4=(6*45^2*cot \ (180°)/6*27)/4=color(red)(142.049,82 \ cm^3)`

`A_("hasáb")=(2*n*a^2*cot \ (180°)/n)/4+n*a*m=(2*6*45^2*cot \ (180°)/6)/4+6*45*27=color(red)(17.812,21 \ cm^2)`
0