Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
356
Egy kocka felszíne 864 cm². Határozd meg a kocka térfogatát és a testátló hosszát!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`a=sqrt(A/6)=sqrt(864/6)=color(red)(12 \ cm)`

`V=a^3=12^3=color(red)(1.728 \ cm^3)`

`D_("testátló")=a*sqrt3=12*sqrt3=color(red)(20,78 \ cm)`
0