Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika erőtörvények

Főoldal » Középiskola » Fizika
530
Légyszi segítsetek!
Egy 30°-os lejtő tetejéről lecsúszik egy 15 kg tömegű szánkó. Mekkora gyorsulással
mozog a szánkó a lejtőn, ha
a) a lejtőn a csúszási súrlódási együttható értéke elhanyagolható?
b) a lejtő és a szánkó közötti csúszási súrlódási együttható 0,1?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
a.)
`a=g*sinalpha=10 \ m/s^2*sin30°=color(red)(5 \ m/s^2)`

b.)
`a=g*(sinalpha-cosalpha*mu)=10 \ m/s^2*(sin30°-cos30°*0,1)=color(red)(4,134 \ m/s^2)`
1