Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számítsa ki annak a pufferoldatnak a pH-ját, amelyet 15,23 gramm ecetsav, és 23,42 gramm kristályos nátrium-acetát vízben való oldásából állítottak elő!

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
502
Számítsa ki annak a pufferoldatnak a pH-ját, amelyet 15,23 gramm ecetsav
(CH3COOH), és 23,42 gramm kristályos nátrium-acetát (CH3COONa·3H2O) vízben való oldásából
állítottak elő! Ks=1,753·10-5; Kv=1,00·10-14; Mr(CH3COOH)=60,06; Mr(CH3COONa·3H2O)=136,10;
(Az eredményt két tizedes jegyre adja meg!)
Válasz: 4,59

Itt az oldalon már meg volt kérdezve de sajnos ott nincs kifejtve csak egy link van mögötte ami már halott. Esetleg valaki tudna segíteni, hogy, hogy megy a megoldás menete? Érdekelne az elméleti háttere is. Előre is köszi a segítséget.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
Szia,

csatoltam képet, esetleg kérdésed van, nyugostan írj.
1