Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számtani sorozat

Főoldal » Középiskola » Matematika
365
Következő feladatban szeretnék segítséget kérni!
a2+a8=38
a9=a3+24
kérdés az (a1? )és az( a7?)és persze d? is
Köszönöm szépen!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`{(a_2,+,a_8,=,38),(a_3,+,24,=,a_9):}=>{(2a_1,+,8d,=,38),(2a_1,+,24,=,10d):}=>{(2a_1,=,-8d,+,38),(2a_1,+,24,=,10d):}`

`-8d+38+24=10d`

`d=color(red)(31/9)`



`2a_1+24=10*31/9`

`a_1=color(red)(47/9)`



`a_7=47/9+6*31/9=color(red)(233/9)`
0