Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Középiskola » Matematika
625
Valaki megtudná csinálni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az 1. feladat b, c, és d példájához az `(a+b)^2=a^2+2ab+b^2` azonosságot kell tudni, az a és e példákhoz pedig azt, hogy `(a-b)^2=a^2-2ab+b^2`. Tehát:
a) `(6a-5b)^2=36a^2-60ab+25b^2`
b) `(10a+2b)^2=100a^2+40ab+4b^2`
c) `(8x+3y)^2=64x^2+48xy+9y^2`
d) `(7x^2+3)^2=49x^4+42x^2+9`
e) `(a-9b^3)^2=a^2-18ab^3+81b^6`

A 4. feladat a `(a+b)(a-b)=a^2-b^2` azonosságot gyakoroltatja:
a) `(7x-6y)(7x+6y)=49x^2-36y^2`
b) `(3a+5b)(3a-5b)=9a^2-25b^2`
c) `(1/5x-7)(1/5x+7)=1/25x^2-49`
d) `(x^2-6a)(x^2+6a)=x^4-36a^2`
0