Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
352
Csatoltam képet!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ikerprímnek nevezzük azokat a prímszámokat amelyek között 2 egység az eltérés mint pl: 3,5 ; 5,7; stb...
Nézzük meg pár példát erre vonatkozóan:

a,b a két befogó azaz a két ikerprím.
c pedig az átfogó.

`c=sqrt(3^2+5^2)=sqrt34` nem egész szám.

`c=sqrt(5^2+7^2)=sqrt74` nem egész szám.

Bármeddig csinálhatnánk ezt soha nem kapnánk egész számot. Tehát a válasz az hogy nem lehet.
1