Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok tudnátok segiteni?

Főoldal » Középiskola » Fizika
518
Csatoltam kepet
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Hát ez így nem túl bőbeszédű... Csak annyi a kérdés, hogy 10 perc alatt mekkora utat teszünk meg 8 km/h ill. 6,5 km/h sebességgel? Mert ha igen, akkor t-t át kell váltani órába (1/6 óra), és össze kell szorozni a sebességekkel (mert s=v*t). Tehát:

`s_1=v_1 t=8*1/6=4/3 km =1333.33 m`
`s_2=v_2 t=6.5*1/6=13/12 km=1083.33 m`
0