Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

8.osztàly matematika méregkeverés egyenletekkel

Főoldal » Általános iskola » Matematika
522
9-es feladat a 10-es és a 11-es légszi segìtsetek
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Méregkeverés egyenletekkel
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
9.
6 liter = 6000 milliliter. Ennek a 80 százaléka 4800 ml. 8 liter = 8000 milliliter. Ennek a 60 százaléka szintén 4800 ml. Ez összesen 14 liter amiben 9600 ml (9,6 l) alkohol van. Ez a 14 liternek kb. a 68,57 százaléka.

10.
10 liter

11.
Az oldat összesen 10 deciliteres, amiben 30 százalék -> 3 dl ecet van. Az oldat egyik alkotója 4 dl-es, amiben 45 százalék -> 1,8 dl ecet van. Tehát a 6 dl-es oldatban 3 dl - 1,8 dl = 1,2 dl ecet kell legyen. Ez a 6-nak a 20 százaléka
Módosítva: 3 éve
0