Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mennyi annak a négyzetnek a területe, amelyiknek átlója x cm hosszú.

Főoldal » Középiskola » Matematika
484
Mennyi annak a négyzetnek a területe,amelyiknek az átlója x cm hosszú?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az átló `asqrt(2)`

Le is vezetem:
`x^2=a^2+a^2`
`x^2=2a^2`
`x=sqrt(2a^2)`
`x=asqrt(2)`

`a=x/(sqrt(2))`

`T=a^2`
`T=(a/sqrt(2))^2=(x^2)/2`
0