Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek 8. osztály

Főoldal » Középiskola » Matematika
559
F:ABCDA'B'C'D' kocka

AA'=4cm

K: a) Igazold, hogy A'B _l_ A'C

b) Szamitsd ki A'B es A'C hosszat

c) Igaz-e , hogy [BD]=[AC]? (= - kongruens)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Hmm, az a) nem is igaz. Mármint A'B nem merőleges A'C-re. Valójában A'B merőleges A'D'-re...

b)
A'B = 4·√2 (lapátló, egy Pitagorasz kell hozzá)
A'C = 4·√3 (testátló, két Pitagorasz kell hozzá)

c)
Kongruens alatt azt érted, hogy egyforma hosszú?
Az igaz, mindkettő lapátló.
1