Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Párhuzamos és soros kapcsolás

Főoldal » Középiskola » Fizika
411
Van két ellenállás R1 és R2. Párhuzamosan kapcsolva 1,2 Ω. Sorban kapcsolva 5 Ω. Mekkora az ellenállás külön-külön?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1

`R_1+R_2=5`

`(R_1*R_2)/(R_1+R_2)=1.2` `rightarrow` `R_1*R_2=6`

`R_1*(5-R_1)=6`

`R_1^2-5*R_1+6=0`

`(R_1-2)*(R_1-3)=0`

`R_1=2` `Omega` és `R_2=3` `Omega` (vagy fordítva).
0