Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
405
A kérdésem:
Két egyforma szigetelőnyélre erősítettfémgolyó közül az egyik -2mC a másik 50mC elektromos töltést tartalmaz.
Képes lenne-e a világ legerősebb embere a két golyót egymástól 30 cm távolságban tartani.
A tanár azt mondta ehhez szükséges az erő és erőkar képlet használata.

Köszönöm aki tud segíteni
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`F_("vonzó")=k*(Q_1*Q_2)/r^2=9*10^9 \ (Nm^2)/C^2*(-2*10^-3 \ C*5*10^-2 \ C)/(3*10^-1 \ m)^2=color(red)(-10^7 \ N)`

Ekkora erővel vonza egymást a két töltés. Azért kaptunk mínusz eredményt mert ebben az esetben vonzásról beszélünk. Ez nagyjából: `(10^7 \ N)/(10 \ m/s^2)=color(red)(10^6 \ kg)` Tehát kizárt dolog hogy bármilyen ember erre képes legyen.
0