Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki segítene? Ohm törvénye

Főoldal » Középiskola » Fizika
356
Ha valaki segít előre is köszönöm szépen!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`R=U/I`

Itt az R az egyszer a telep belső ellenállása `R_1` plusz a rákapcsolt ellenállás `R_2`.


`R_1+45 \ Omega=(24 \ V)/(0,5 \ A)`

`R_1=(24 \ V)/(0,5 \ A)-45 \ Omega`

`R_1=48 \ Omega-45 \ Omega`

`color(red)(R_1=3 \ Omega)`
0