Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Középiskola » Matematika
366
Csatoltam a képet
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`T_("alap")=(a*sqrt3/2*a)/2=(12*sqrt3/2*12)/2=36sqrt3 \ cm^2`

`T_("palást")=30*T_("alap")=30*36sqrt3=1.080sqrt3 \ cm^2`

`M_("hasáb")=T_("palást")/(n*a)=(1.080sqrt3)/(3*12)=30sqrt3 \ cm`

`V_("hasáb")=T_("alap")*M_("hasáb")=36sqrt3*30sqrt3=color(red)(3.240 \ cm^3)`
0