Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Összevonás, helyettesítési érték

Főoldal » Általános iskola » Matematika
409
Sziasztok, ez holnapra kellene.
Az 5. Feladat lenne az.
Valaki tudna segíteni a következő feladatban? Nagyon fontos lenne, előre is köszönöm a segítséget!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a, összevonás után : 9a - 4b - 10ab
behelyettesítés: 9 · (-2) - 4 · 1/2 - 10 · (-2 · 1/2) = -18 - 2 + 10 = -10
b, összevonás után: -a + 12b - ab
behelyettesítés: - (-2) + 12 · 1/2 - (-2 · 1/2) = 2 + 6 + 1 = 9
0