Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mekkora hőmennyiség szükséges hogy a 20 c os vizet felforraljuk A viz terfogata V=70cm3

Főoldal » Középiskola » Fizika
382
SOS , 15 percem van rá ,koszonom
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`70 \ cm^3=0,07 \ l`

`0,07 \ l = 0,07 \ kg`

`DeltaQ=c_v*m*DeltaT=4,2 \ (kJ)/(kg*°C)*0,07 \ kg*(100°C-20°C)=color(red)(23,52 \ kJ)`
Módosítva: 3 éve
1