Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mekkora a térfogata egy 8100 kg tömegű tömör alumíniumhengernek?

Főoldal » Általános iskola » Fizika
325
ki kellene számítani és ha lehet egy kicsikét gyorsan ha nem baj mert holnap reggel első órám fizika
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Egyetlen képletet kell csak tudni ehhez:

`rho=m/V`

A `rho` a sűrűség, az `m` a tömeg és a `V` a térfogat.

`m=8100` `kg`

`rho=2700` `(kg)/(m^3)`



`8100=(2700)/V` `//*V`

`8100V=2700` `//÷8100`

`V=(2700)/(8100)=1/3=0.dot(3)` `m^3`
1