Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segitenetek ebben a középiskolás feladatban ?

Főoldal » Középiskola » Matematika
517
195ös 2 és 3 kell 360ms és a 300 p
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Egy megjegyzés előre: a másodpercnek nem ms a rövidítése, hanem s. Abból jön, hogy szekundum (angolul second). Az ms az már a milliszekundum rövidítése, ami a másodperc ezredrésze.

A megoldás:
Itt annyi csak a trükk, hogy mivel a sebesség km/óra-ban van megadva, ezért az időt át kell váltani órába.
2) 360 másodperc = 6·60 másodperc vagyis 6 perc, ami az óra tizedrésze.
Vagyis t = ... óra
Megy?
3) 300 perc = 5·60 perc
t = ... óra

És már csak be kell helyettesíteni az s=90t képletbe.
A megtett út persze km lesz.
Módosítva: 8 éve
1