Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Körmozgás

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
363
egy gépkocsi 80m sugarú vízszintes körpályán mozog. A sebessége 10 m/s a gyorsulása a.
Mekkora a tangenciális gyorsulása?
Mekkora utat tesz meg a gépkocsi megállásig, ha érintő menti gyorsulása állandó?
Mekkora minimális nyugalmi súrlódási együttható szükséges ahhoz, hogy az ábrán mutatott pillanatban a gépkocsi ne csűsszon meg?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
`a_tang`=`ctg`alpha`*`a_cp``=`1,428*``v^(2)`/r``=`1,428*`100/80``=1,785m/s2

s=``v^(2)`/2a`=`100/3,51`=28,011m

`Sigma`F=`m*`a_cp``

`F_s`=`m*``v^(2)`/r``

`m*g*`mu``=`m*``v^(2)`/r``

`g*`mu``=``v^(2)`/r``

`mu`=``v^(2)`/`r*g```=0,125
Módosítva: 3 éve
0