Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi S.O.S

Főoldal » Középiskola » Matematika
346
4118as feladat
Mértani sorozat
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, sorozat, mértani, Mértani sorozat
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1

Ha az ötödik és a nyolcadik tag is 23, akkor q=1. És minden bizonnyal az első tag is 23.

Az első 9 tag összege pedig az első (vagy bármelyik) tag szorozva 9-cel.

`S_9` = `9*a_1` = `9*23` = 207

Ha q=1, akkor nem tudod a mértani sorozatösszegre vonatkozó képletet használni, mert a nevező nulla lenne. Ilyenkor ez az egyszerű eset áll fenn.

1