Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tudna segíteni?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
2801

1) 15liter 3,4%-os sótartalmú tengervízhez 5liter édesvizet öntünk. Hány százalékosra változott így a tengervíz sótartalma?
--------------------------------------------------------------------------
2) Hány liter édesvizet kell önteni 15liter 3,4%-os sótartalmú tengervízhez, hogy 1,5%-os sós vizet kapjunk?
--------------------------------------------------------------------------
3) Összeöntünk 3liter 20%-os és 2liter 100%-os gyümölcslevet. Hány százalékos lesz az így nyert ital?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

3
1.
eredetileg volt:
t% = (moa / mo) / 100
3.4 = (moa / 15 )* 100
moa = 0.51

lett:
x = (0.51/20)/100
x=2.55 %-os lett
0

2,
moa = 15*3.4/100
moa=0.51 gramm

t% = (moa/mo)*100
1.5 = (0.51/x)*100
0.015 = 0.51/x
0.015x = 0.51
x=34

34-15 liter = 19 liter vizet kell hozzáönteni.
0

3,

(3*0.2 + 2*1.0)/(3 + 2) =
(0.6 + 2) / 5 = 2.6 / 5 = 0.52
0.52 * 100 = 52%-os lesz.
0