Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenes vonalú, egyenletesen változó mozgás - fizika 9.osztály

Főoldal » Középiskola » Fizika
865
Egy kezdősebesség nélkül induló, egyenletesen gyorsuló test 6s alatt 9m utat tesz meg.
a) Mekkora a mozgó test gyorsulása?
b) Mekkora a test sebessége 6s eltelte után?
c) Mekkora utat tett meg a test az ötödik másodperc végéig?
d) Mekkora utat tett meg a mozgás ötödik és hatodik másodperce között?

Ennek a feladatnak a megoldására lenne szükségem. Előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
SOS, fizika, mozgások, sebesség, egyenletesen változó mozgás, házi feladat, gimnázium, 9.osztály
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
a)

s = a/2·t² → a = 2·s/t²
a = 2·9/6² = 0,5 m/s²

b)
v = a·t = 0,5·6 → 3 m/s

c)
s₅ = a/2·t² → 0,5/2·5² = 6,25 m

d)
Δs = 9-6,25 → 2,75 m
1