Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek sos

Főoldal » Középiskola » Matematika
465
Neki kezdeni se tudok... valaki tudna segiteni legalabb a,b,c-ben, azt nagyon megkoszonom!! 1130-as
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Mindig meg kell nezned az azonos dolgokat. Pl az osszes a, vagy az összes a²(ezek két külön dolgok)
A= 6a²-3 (mert 3a-5a+2a=0, 2a²+a²+4a²-a²=6a², -4+1=-3)
B=b³+3b²-3 (mert 3b-4b+b=0, -b³+4b³-2b³=1b³, 4b²-2b²-b²+2b²=3b², 2-1-4=-3)
C=2cd²-2c²+5d+3-d²c (mert 3cd²-cd²=2cd², -4c²+2c²-c²=-2c², d+5d-d=5d, és kimaradó 3 és -d²c)
2

Szerintem használd a Photomath-et és alaposan olvasd el a megoldási lépéseket.
0