Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi kérlek segítsetek

Főoldal » Középiskola » Fizika
1147
1. Elektromos meghajtású vonatok, villamosok
vontatási árama a felsővezetéken érkezik az
áramszedőkhöz, és a kerekeken keresztül távozik a sínekbe. A Combino villamos legnagyobb
áramfelvétele 1200 A. Hány elektron halad át ekkora áramerősség esetén az áramszedőkön másodpercenként?

2. 1 mm2 keresztmetszetű szigetelt vörösréz
vezeték legnagyobb megengedhető terhelése
11 A. Számítsuk ki ebben a vezetékben
az elektronok átlagos rendezett haladási sebességét!
(Atomonként egy vezetési elektront feltételezünk.)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
feladat, sürgős, fizika, házi, SEGÍTSETEK
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
1. Feladat

`n=(I*t)/e=(1.200 \ A*1 \ s)/(1,6*10^-19 \ C)=color(red)(7,5*10^21 \ db)`


2. Feladat
A térfogategységre jutó atomok száma: `n=(N_A*rho)/M=(6*10^23 \ 1/(mol)*8.920 \ (kg)/m^3)/(0,063 \ (kg)/(mol))=color(red)(8,5*10^28 \ 1/m^3)`


Az elektronok átlagos sebessége: `v=I/(A*n*e)=(11 \ A)/(1*10^-6 \ m^2*8,5*10^28 \ 1/m^3*1,6*10^-19 \ C)=8*10^-4 \ m/s=color(red)(0,8 \ (mm)/s)`
0