Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Derivált

Főoldal » Középiskola » Matematika
320
Mi a deriváltjuk a következőknek?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`f(x)=6x^2`

`f'(x)=6*2x=12x`

~~~

`f(x)=x^4/5`

Ezt nem érdemes hányadosként deriválni, mert át lehet írni más alakba is:

`f(x)=1/5*x^4`

`f'(x)=1/5*4x^3=4/5x^3`

~~~

`f(x)=x^2+x`

`f'(x)=2x+1`

~~~

`f(x)=sin(x)-ln(x)`

`f'(x)=cos(x)-1/x`
0