Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Középiskola » Matematika
375
Határozzuk m a húrtrapéz területét, kerületét s átlóját ,ha alapjai 7cm és 9cm ,szárai pedig 5cm hosszúak.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`T_("trapéz")=(7+9)/2*sqrt(5^2-((9-7)/2)^2)=color(red)(39,19 \ cm^2)`

`K_("trapéz")=5+9+2*5=color(red)(24 \ cm)`

`e_("átló")=sqrt(7*9+5^2)=color(red)(88,1 \ cm)`
1