Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
572
Létezik e olyan háromszög ,amelyben a szögek aránya
A) 2:3:4
B) 2:4:6
Ha igen ,határozzuk meg a háromszög szögeit
( köszönöm előre
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A.)
`(180)/(2+3+4)=20°`

`alpha=2*20°=color(red)(40°)`

`beta=3*20°=color(red)(60°)`

`gamma=4*20°=color(red)(80°)`


Szögek összege: `40° + 60° + 80°=180°` Tehát létezik.

B.)
`(180)/(2+4+5)=15°`

`alpha=2*15°=color(red)(30°)`

`beta=4*15°=color(red)(60°)`

`gamma=6*15°=color(red)(90°)`


Szögek összege: `30° + 60° + 90°=180°` Tehát létezik.
1