Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok valaki segitsen kerem mert egyaltalan nem ertem hogyan kellene megcsinalni

Főoldal » Általános iskola » Matematika
389
Egy kétjegyű számban a számjegyek összege 9. Ha a számjegyek felcserélésével kapott számból kivonjuk az eredetit, akkor a különbség az eredeti szám ötöd része lesz.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`9x+9-(90-9x)=(90-9x)/5`

`9x+9-90-9x=(90-9x)/5`

`18x-81=(90-9x)/5`

`90x-405=90-9x`

`99x=495`

`x=color(red)(5)`


Ha tudjuk hogy az egyik szám az 5 akkor a másik szám `9-5=4` lesz.

`9*5=45`

Tehát a keresett szám a 45.
1