Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség kell a matek házihoz. Csatoltam képet.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
352
2, 5,7-es a házi. Segítség kell a matek házihoz. Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
2. Feladat
Rezsi (16%): `1.260*0,16= color(red)(202 \ Ft)`
Anyagbeszerzés (15%): `1.260*0,15= color(red)(189 \ Ft)`
Munkadíj (18%): `1.260*0,18= color(red)(227 \ Ft)`
Szállítás (12%): `1.260*0,12= color(red)(151 \ Ft)`
Adó (20%): `1.260*0,2= color(red)(252 \ Ft)`
Haszon (5%): `1.260*0,05= color(red)(63 \ Ft)`

Az alapanyagok ára: `1.260-202-189-227-252-63=color(red)(327 \ Ft)`

A tulajdonos haszna `color(red)(63)` forint.


5. Feladat
a.)
`300*0,65*0,36=color(red)(70,2 \ m^2)`

b.)
`(70,2)/(300)*100=color(red)(23,4 \ %)`


7. Feladat
a.)
`(4.150/4.000-1)*100=color(red)(3,75 \ %)`

b.)
`(1-4.000/4.150)*100=color(red)(3,61 \ %)`

c.)
`(250/200-1)*100=color(red)(25 \ %)`

d.)
`(1-200/250)*100=color(red)(20 \ %)`
1