Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sorozatok

Főoldal » Középiskola » Matematika
2519
Egy mértani sorozat első tagja 6, negyedik tagja 48. Adja meg a sorozat harmadik tagját és az első tíz tag összegét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`a_4=a_1*q^3`

`48=6*q^3`

`8=q^3`

`color(red)(2)=q`



`a_3=a_1*q^2`

`a_3=6*2^2=color(red)(24)`



`S_10=6*(2^10-1)/(2-1)=color(red)(6.138)`
0