Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika 7.oszt.tk

Főoldal » Általános iskola » Matematika
525
53.o/104
A, Mennyi cukor van 5t cukorrépában, ha tömegének 16%-a cukor? Hány tonna cukorrépában van 4,8t cukor?
E, Egy vállalkozó havonként 750 000 ft bevételt tervez. Januárban 102%-ra,februárban 97%-ra teljesítette tervét.Mennyi volt a bevétele ebben a 2 hónapban?

68.o./8.
Egy kiskertnek felástunk a 42%-át,630m²-t. Hány négyzetmétert kell még felásniuk?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
53.o/104

A.)
`75.000/0,16=color(red)(800 \ kg)` cukor van 5 tonna cukorrépában.

`(4.800)/(800)*5=color(red)(30)` tonna cukorrépába van 4,8 tonna cukor.

E.)
Január: `750.000*1,02=color(red)(765.000 \ Ft)` volt a bevétele.

Február: `750.000*0,97=color(red)(727.500 \ Ft)` volt a bevétele.


68.o/8
`630*0,58=color(red)(365,4 \ m^2)` -t kell még felásni.
0