Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Másodfokú egyenletes szöveges feladatok

Főoldal » Középiskola » Matematika
1085
Másodfokú egyenlettel kellene a következő feladatot megoldani:
Egy téglalap alaprajzú szoba egyik oldala 1,5 méterrel hosszabb a másiknál. A szoba területe 22m². Hány méter szegő szükséges a parkettához, ha a 90 cm széles ajtóhoz nem teszünk szegőt?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
x*(x+1,5)=22
X2+1.5x-22=0
X1= 4 x2=5,5

4*2+5,5*2-0,9=18,1m
1