Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tud segíteni?

Főoldal » Középiskola » Matematika
496
Nem ertem a mértan házit segitsen legyszives valaki a megoldast esetleg akinek van ideje
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matek házi
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Egy rendes rajzot kell csinálni, abból lehet érteni.
MD a legkönnyebb, 8 centi, hisz egybevágó AC-vel. (Mindkettő merőleges BC-re, ACDM egy téglalap.)

Az összes többi Pitagorasszal számolható:
MC² = AC² + AM² = 8² + 16² = ...
MB² = MD² + DB² = 8² + (16 - 8√2)² = ...

Számold ki őket. Persze gyököt is vonj majd...
0