Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítséget kérnék a megoldásban

Főoldal » Középiskola » Matematika
370
A 3. illetve 4. feladat megoldásában problémákba ütköztem, esetleg valaki segítene megérteni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sorozatok, Kamatszámìtás
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
3.Feladat
`8.000.000=300.000*(1+r)^15`

`(8.000.000)/300.000=1+r^15`

`root(15)((8.000.000)/300.000)=1+r`

`root(15)((8.000.000)/300.000)-1=r`

`0,2447approxr`


Tehát `color(red)(24,47%)` -os volt a kamat.



4.Feladat
`50.000*((1+0,04)^18-1)/(0,04)=color(red)(1.282.271 \ Ft)`
1