Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Középiskola » Matematika
416
Ez a két matek feladat lenne. De nem tudom hogy kezdjek hozzá.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
2.Feladat

Legyen:
a=8 cm vele szemben lévő szög `alpha`
b=9cm
c= x cm vele szemben lévő szög `delta`


a oldallal szemben lévő szög: `8/9=(sinalpha)/(sin70°)=>sinalpha=8/9*sin70°=>alpha=color(red)(56,65°)`

c oldallal szemben lévő szög: `180°-70°-56,65°=color(red)(53,35°)`


c oldal hossza: `c=9/(sin70/(sin53,35))=color(red)(7,68 \ cm)`


3.Feladat

Akkor lesz a dobott számok összege 10 ha: `2,6; 6,2; 4,4; 3,5; 5,3` dobunk ez összesen `color(red)(5)` darab kedvező eset.
Az összes eset száma a két dobókocka maximális értéke azaz 12 szorozva az esetek számával tehát 5-el azaz: `12*5=color(red)(60)`

`P=5/60*100=color(red)(8,3dot3 \ %)`
0