Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hány köbcentiméter, 0,3215 mol/dm3 koncentrációjú, sósav (HCl) oldatot kell adnunk 325,7 cm3 térfogatú, 0,2662 mol/dm3 koncentrációjú ammónia...?

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
812
Hány köbcentiméter, 0,3215 mol/dm3 koncentrációjú, sósav (HCl) oldatot kell adnunk 325,7 cm3 térfogatú, 0,2662 mol/dm3 koncentrációjú ammónia (NH3) oldathoz, hogy a keletkező puffer pH-ja 9,33 legyen? Kb=1,789·10-5; Kv=1,00·10-14; (Az eredményt négy értékes jegyre adja meg!)
Válasz: 122,9 cm3

Ezzel a képlettel próbáltam felírni:
pH = pKs + log ( c(só) / c(só) - x)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
Szia,

megint képként csatoltam esetleg kérdésed van, nyugodtan írj!

1