Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek-köszi a segítséget!

Főoldal » Középiskola » Matematika
424
Mekkora annak a gömbnek a térfogata, amelynek a felszíne 547 cm^2?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`A=547` `cm^2`
`A=4R^2pi`

`547=4R^2pi` `//÷4pi`
`R^2=(547)/(4pi)`
`R=sqrt((547)/(4pi))` `cm`

`V=(4R^3pi)/3`
`V=(4*(sqrt((547)/(4pi)))^3pi)/3=(547sqrt(547pi))/(6pi)≈1202.97` `cm^3`
1