Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kamatos kamat ?

Főoldal » Középiskola » Matematika
354
Marci 22. Születésnapjára autót szeretne venni, ezért 3 000 000 Ft - hitelt vesz fel a banktól éves 12 % kamatra . Úgy tervezi hogy havi 40 000 Ft-jával törleszti . Pontosan 2 évvel a törlesztés megkezdése után , nyer a lottón és ki szeretne fizetni az összes tartozását .

A, mekkora összeget fog egyben otthagyni a bankban ?


B, meddig tartana a törlesztés ha mégis maradna az eredeti 40 000 / hó törlesztésnél ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, sürgős, help, kamatoskamat
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Két év alatt: 40 000 * 12 * 1,12 * 2= 1 075 200 Ft-t fizetett be.

Maradt még: 3 000 000-1 075 200=1 924 800 Ft-ot kell még befizessen.


Ha maradna az eredetinél akkor meg: `(3000000 /(40000*1,12))/12=6,18` év lenne mire vissza fizeti.
Módosítva: 3 éve
0