Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sorozatok

Főoldal » Középiskola » Matematika
442
Írja fel egy olyan mértani sorozat három további tagját, amelynek a tagjai között vannak a
következő számok 3; 8/9; 32/81?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Számítsuk ki a lehetséges hányadost: `8/3:3=8/27`, illetve `32/81:8/9=2/3`

A kapott értékek `q` gész kitevőjű hatványai, vagyis a kvóciens egy lehetséges értéke: `q=2/3`

Ezek alapján egy lehetséges megoldás: `3, 2, 4/3, 8/9, 16/27, 32/81, 64/243`
Módosítva: 3 éve
0