Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sorozatok

Főoldal » Középiskola » Matematika
382
Adott az an=2+n2 képlettel megadott sorozat? Eleme-e a sorozatnak az 530?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`a_n=2+n^2`

`530=2+n^2`

`528=n^2`

`color(red)(22,9783)=n`


Tehát nem eleme a sorozatnak az 530.
0